Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z CHS Valdecké podhradí do Domova seniorů TGM

 Pes domácí i s názornou ukázkou našich domácích mazlíků Babetka a Marunky – fen pyrenejského horského psa (PHP).

7.5.ds-14.jpg

Moji přednášku doplnila Daniela Břížďalová z kvarty počítačovou prezentací a povídáním o svých zkušenostech s pyrenejským horským psem  - Arsenem, bratrem naší Marunky. A aby byl program pro klienty Domova pestřejší, nacvičili studenti z 1. B. čtyři písně. Společně jsme přemýšleli, jaký repertoár vybrat – blíží se léto, prázdniny, a tak volba padla na písničky, které si kdysi mohli dědečkové a babičky sami zpívat třeba u táboráku, písničky Červená řeka, Růže z Texasu, Stánky a Vymyslel jsem spoustu nápadů. A opravdu si s námi někteří nesměle pobrukovali. Sladkou tečku jsme připravily společně s Nikolou Šturcovou a Kateřinou Berkovou – řezy a bábovku, na kterých si někteří posluchači pochutnali hned v závěru naší návštěvy, a ostatní klienti si mohli smlsnout na zákuscích třeba po obědě.

Dojemné bylo setkání našich fenek s klienty – pyrenejský horský pes je velmi klidné, povahově vyrovnané a laskavé plemeno pasteveckého psa - obě feny se nechaly hladit a laskat od každého seniora, který měl o mazlení s padesátikilovými drobečky zájem. Výklad o psech doplněný o moje zkušenosti s chovem PHP sledovali posluchači se zájmem, který dokazovali dotazy kladenými hned v průběhu přednášky.

Děkuji vedení a personálu Domova za možnost předvést naše fenky a prezentovat tak naší chovatelskou stanici Valdecké podhradí v prostorách budovy.  Umožnili tím svým svěřencům vedle přednášky též hluboký citový zážitek.

Fotografie z květnové akce si můžete prohlédnout v Galerii fotografií a další fakta o plemeni se můžete dozvědět na www.pyrklub.cz  .

Akci připravila Mgr. Marie Štěpničková s Danielou Břížďalovou, Janem Králem a studenty z 1.B.

 

Náhledy fotografií ze složky 7. 5. 2013 v Domově seniorů